Integritetspolicy

1. Inledning av politiken

Alicanto Minerals Limited (Alicanto, oss, vår) har åtagit sig att skydda integriteten för individers personliga information. Denna sekretesspolicy anger de principer som Alicanto kommer att följa vid insamling, användning, innehav, utlämnande och annan hantering av personlig information.

”Personlig information: information eller åsikt om en identifierad person eller en person som rimligen kan identifieras, oavsett om den är sann eller inte och oavsett om informationen eller åsikten är registrerad i materiell form eller inte.

Alicanto är bunden av Privacy Act 1998 (Cth) (lagen) och de australiska integritetsprinciperna som ingår i den lagen.

2. Insamling av personuppgifter

Alicanto kan samla in personlig information om en person på olika sätt, bland annat när en person interagerar med Alicanto personligen eller elektroniskt, till exempel när en person besöker vår webbplats.

Alicanto samlar endast in personlig information om en person när informationen är rimligen nödvändig för en eller flera av våra funktioner eller aktiviteter. Vilka typer av personuppgifter som samlas in och bevaras, hur informationen samlas in och bevaras och i vilket syfte informationen samlas in, bevaras, används och avslöjas beror på omständigheterna.

Exempel på fall där Alicanto kan samla in personlig information är insamling av personlig information:

  • från aktieägarna för att möjliggöra en korrekt bokföring och för rapportering;
    från personer som ingår (eller företräder en organisation som ingår) serviceavtal, joint venture-avtal eller andra transaktioner med Alicanto i syfte att administrera dessa avtal eller transaktioner eller för rapporteringsändamål;
  • om besökare i Alicantos lokaler av hälsoskydds- och säkerhetsskäl;
  • från och om personer som ansöker om anställning hos Alicanto i syfte att bedöma deras ansökan och genomföra anställningsprocesser;
  • om markägare med vilka Alicanto kan behöva interagera i affärssyfte, och
    från enskilda företrädare för branschorganisationer som är relevanta för Alicantos verksamhet.

Exempel på de typer av personlig information som Alicanto kan samla in och lagra är:

  • namn;
  • adress;
  • telefonnummer;
  • faxnummer;
  • E-postadress;
  • Information om beställda, förvärvade eller levererade varor eller tjänster;
  • information från de förfrågningar som gjorts;
  • kommunikation mellan Alicanto och en enskild person;
  • För besökare och arbetssökande, hälsoinformation och biometrisk information när det är nödvändigt för Alicantos hälso- och säkerhets- eller säkerhetsförfaranden;
  • För arbetssökande, kvalifikationer, arbetslivshistoria och/eller kriminell bakgrund och medlemskap i fackföreningar eller yrkessammanslutningar.
  • kreditkortsinformation.

Alicanto vidtar rimliga åtgärder för att se till att de personuppgifter som samlas in, används eller avslöjas av Alicanto är fullständiga och uppdaterade. Alicanto samlar endast in personlig information om en person från denna person om det inte är orimligt eller opraktiskt att göra det.
En person kan välja att interagera med Alicanto anonymt eller med hjälp av en pseudonym, men i vissa sammanhang kan detta hindra Alicanto från att fortsätta att interagera med en sådan person.

3. Användning och utlämnande av personuppgifter

Vid eller före, eller om det inte är praktiskt möjligt, så snart som möjligt efter den tidpunkt då personuppgifterna samlas in, kommer Alicanto att vidta rimliga åtgärder för att se till att individen är medveten om vad som krävs enligt de australiska principerna för skydd av privatlivet, inklusive:

  • varför personuppgifterna samlas in;
  • vem annan som kan få ta del av personuppgifterna;
  • det faktum att denna sekretesspolicy innehåller information om hur individen kan få tillgång till och rättelse av den insamlade informationen, och
  • hur du kontaktar Alicanto,
    inklusive för att lämna in ett klagomål.

Om Alicanto samlar in personlig information om en person från någon annan kommer Alicanto att vidta rimliga åtgärder för att se till att personen är medveten om att Alicanto har samlat in informationen och om ovanstående frågor.

Alicanto kommer endast att använda eller avslöja denna personliga information för:

  • det syfte för vilket de samlades in;
  • alla relaterade (eller när det gäller känslig information (enligt definitionen i lagen), direkt relaterade) ändamål för vilka den rimligen kan förväntas användas eller avslöjas;
  • ett syfte som krävs eller tillåts enligt lag, eller
    ett syfte för vilket personen har gett sitt samtycke.
  • Exempel på fall där Alicanto kan lämna ut personlig information om enskilda personer till tredje part inkluderar utlämnande till:
  • leverantörer av tjänster till Alicanto;
  • Regeringsmyndigheter och tillsynsmyndigheter;
  • närstående bolag till Alicanto eller potentiella förvärvare av Alicantos verksamhet eller tillgångar, och
  • Alicantos professionella rådgivare.

Alicanto kräver av sina tjänsteleverantörer att de ska hålla personuppgifterna konfidentiella och inte använda dem i något annat syfte än att utföra tjänsterna.

Det är osannolikt att Alicanto lämnar ut personlig information till utländska mottagare.

4. Säkerhet för personuppgifter

Alicanto kommer att vidta rimliga åtgärder för att se till att de personuppgifter som Alicanto innehar skyddas mot missbruk, störningar och förlust samt mot obehörig åtkomst, ändring och avslöjande.

Alicanto kommer också att vidta rimliga åtgärder för att se till att personuppgifter som Alicanto innehar och som inte längre är nödvändiga för det angivna ändamålet förstörs eller avidentifieras permanent, om inte annat följer av en eventuell lagstadgad skyldighet att behålla personuppgifterna under en viss tidsperiod.

5. Tillgång till, uppdatering och korrigering av personuppgifter

På begäran av en enskild person kommer Alicanto i de flesta fall att ge en enskild person tillgång till all personlig information som Alicanto har om den personen.

Det finns vissa omständigheter där Alicanto inte kommer att ge en person tillgång till sådan personlig information i enlighet med lagen. Dessa omständigheter inkluderar när tillhandahållande av tillgång skulle ha en orimlig inverkan på andras privatliv, när tillhandahållande av tillgång skulle avslöja kommersiellt känslig information om organisationen eller när tillhandahållande av tillgång skulle vara olagligt.

En person kan söka tillgång till, uppdatera eller korrigera all personlig information som Alicanto har om den personen genom att kontakta oss här. Om Alicanto inte ger tillgång till den begärda informationen, eller om Alicanto inte håller med om en begäran om att uppdatera eller korrigera personuppgifter, kan den person som gör begäran lämna in ett klagomål, som kommer att hanteras i enlighet med det förfarande som anges nedan.

6. Ändring av politiken

Alicanto kan ändra denna policy från tid till annan, och policyn (i dess ändrade form) kommer att finnas tillgänglig på Alicantos intranät och webbplats samt på begäran.

7. Cookies och länkar till tredje part

Alicantos webbplats använder cookies och andra verktyg för att registrera och analysera trafiken. När personer besöker vår webbplats kan dessa verktyg registrera information om besöket, inklusive personens IP-adress, de sidor som besöks och den information som laddas ner. Denna information används för analys och för att förbättra vår webbplats och våra tjänster. Många webbläsare erbjuder inställningar som gör det möjligt att kontrollera användningen av sådana verktyg, men om du blockerar sådana verktyg kan webbplatsens funktioner begränsas.
Alicantos webbplats kan innehålla länkar till tredje parts webbplatser. Alicanto ansvarar inte för innehållet eller politiken, inklusive sekretesspolicy och praxis, på sådana webbplatser från tredje part. Privatpersoner bör ta del av dessa webbplatsers sekretesspolicy.

8. Direktmarknadsföring

Om en person ger sitt samtycke kan Alicanto skicka (eller låta tredjepartspartner skicka) marknadsföringskommunikation till personen via SMS, e-post, post eller sociala medier. En person kan när som helst välja bort sådana marknadsföringsmeddelanden genom att kontakta sekretessansvarig eller genom att använda de mekanismer för avregistrering som tillhandahålls i meddelandet.

9. Oro, frågor och klagomål

Om en person har en oro, en fråga eller ett klagomål om:

  • all personlig information som kan ha samlats in, använts, avslöjats eller på annat sätt hanterats av Alicanto;
  • denna sekretesspolicy, eller
  • en överträdelse av de australiska principerna för skydd av privatlivet,

De ska hänvisas till den personuppgiftsansvarige.

Integritetsskyddsombudet kan nås på följande adress:

Alicanto mineraler
Attn: Sekretessansvarig
GPO Box 2884, WEST PERTH WA 6872
info@alicantominerals.com.au
T: +61 8 6279 9425

Alicanto tar klagomål på stort allvar och integritetsskyddsombudet kommer att svara så snart som möjligt efter att ha mottagit ett skriftligt meddelande om klagomålet. Integritetsskyddsombudet kommer att göra rimliga ansträngningar för att lösa klagomålet inom 30 dagar efter mottagandet. Om en person inte är nöjd med den lösning som erbjuds av integritetsskyddsombudet kan personen begära att klagomålet hänskjuts till ekonomichefen eller företagets sekreterare, som kommer att göra rimliga ansträngningar för att granska klagomålet och den lösning som erbjuds av integritetsskyddsombudet inom 30 dagar efter det att klagomålet har hänskjutits till dem.

Om en person inte är nöjd med Alicantos hantering av ett klagomål kan personen kontakta Office of the Australian Information Commissioner genom att använda de kontaktuppgifter som anges på följande adress www.oaic.gov.au/about-us/contact-us/.

Scroll to Top